Sushi Maki

De bekendste soort sushi in het Westen is maki (巻), wat letterlijk gerold betekent. De rijst wordt samen met de overige ingrediënten op een vel nori gelegd en dan stijf opgerold in een cilinder van ongeveer drie centimeter in doorsnee. Daarna wordt de rol in meestal zes of acht plakjes gesneden. Er zijn meerdere soorten maki.

Nigiri

Nigiri (握り) betekent letterlijk pakken of vormen in de hand, en is het bekendste type sushi in Japan. Het is een soort sushi waarbij een klein bolletje rijst met de vingers gevormd wordt met daar bovenop een stukje rauwe vis gedrukt. Wasabi is de bindende factor.

Temaki

Een wat afwijkende vorm van maki tenslotte is temaki waar de rijst en andere ingrediënten niet gerold maar in een ongeveer tien centimeter lange puntzak van nori gestopt word. Van de temaki zijn er ook verschillende varianten.

Lamskotelet

Als je van lamsvlees houdt dan moet je zeker de lamskoteletten proberen bij restaurant Koyo. Bij ons eet u de meest héérlijke vers gegrilde lamskoteletten!

Chuka Wakame Sarada

Bij Koyo kunt u kiezen uit de krab salade, zalm salade, zeewier salade, kip salade & fruit salade. Onze chefkoks gebruiken alleen verse ingrediënten voor de meest optimale smaakbeleving.

Yaki Udon

Yaki Udon (焼きうどん) is een Japans gerecht met Udon-noedels, vlees en groenten. Het geheel wordt overgoten met een saus. Het gerecht is van begin tot eind heerlijk van smaak.